Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verhoogt prijzen van frisdrank en alcohol

26-04-2023, 17.15 uur

De Efteling voert opnieuw een prijsverhoging door in de horeca. Nadat afgelopen zomer al nagenoeg alle eet- en drinkwaren duurder werden, stijgen dit keer de prijzen van flesjes en blikjes drinken. Zo moet voor een regulier flesje cola, sinas of cassis nu 3,70 euro betaald worden in plaats van 3,40 euro.

Lipton Ice Tea is voortaan duurder dan de overige frisdrank: daarvan steeg de prijs van 3,40 euro naar 3,90 euro. Voor water - met of zonder koolzuur - moest eerder deze week nog 3,15 euro afgerekend worden. Dat is nu 3,50 euro. Voor Chocomel en Fristi wordt 3,55 euro gevraagd, voor Appelsientje 3,45 euro. Voorheen was dat 3 euro. Wie kiest voor DubbelFrisss is 3,60 euro kwijt.

Door de prijsverhogingen hanteert de Efteling nu dezelfde frisdranktarieven als het externe restaurant Kashba, dat uitgebaat wordt door horecaformule La Place. Daar waren deze hogere prijzen al langer van kracht. Sommige andere producten zijn bij Kashba nog wel duurder dan bij overige Efteling-locaties. Voorbeelden zijn sauzen, saucijzenbroodjes, worstenbroodjes en kaasbroodjes.

Hertog Jan
Ook alcoholische versnaperingen stegen in prijs. Flesjes Torres-huiswijn - rood, wit of rosé - kosten nu geen 4,50 euro per stuk meer, maar 5,50 euro. Op het gebied van bier koos de Efteling voor een nieuw merk. Waar eerder blikjes Jupiler (3,15 euro) verkrijgbaar waren, wordt in het vervolg Hertog Jan (3,40 euro) geserveerd.

De tarieven van petflessen en blikjes zijn inclusief 15 eurocent statiegeld, dat bezoekers kunnen terugkrijgen als ze er moeite voor willen doen. Ze kunnen het ook in speciale bakken gooien. Daarmee schenken ze het bedrag aan Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor zieke kinderen en hun familie.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be