Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Nu al vandalisme in nieuw familiegebied Walibi Holland

16-04-2023, 17.17 uur

Het nieuwe familiegedeelte in Walibi Holland kampt nu al met vandalisme. Nog geen anderhalve week na de officiële opening van Speed Zone Off Road werd een schunnige tekening gemaakt op één van de decorstukken. Op een enorme bruine letter W bracht iemand een grote penis aan.

Het element vormt de ingang van de wachtrij voor achtbaan Eat My Dust. Walibi kiest er de laatste jaren voor om gebieden te decoreren met graffiti, puin en onzedelijke teksten, maar deze uiting is geen initiatief van het pretpark zelf: hier is een brutale bezoeker aan het werk geweest. Men gaat binnenkort een poging ondernemen om de tekening weg te halen.

Even verderop verscheen een dranghek om een hellingbaan bij fietsmolen Wind Seekers af te sluiten. Daarmee wil men voorkomen dat er op geklommen wordt door kinderen, want daar blijkt het decorobject toch niet zo geschikt voor te zijn.

Onverharde wegen
Speed Zone Off Road draait om onverharde wegen waar geracet wordt met quads. De uitbreiding werd ontworpen door de Leisure Expert Group uit Amsterdam. Naast de achtbaan en de fietsmolen zijn er verschillende speeltoestellen, fonteinen, toiletten en een horecapunt te vinden. Walibi hoopt er een jongere doelgroep mee aan te spreken.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be