Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Grondige renovatie voor Efteling-toiletten: meerdere toiletgebouwen aangepakt

08-06-2023, 12.40 uur

Niet alleen de attracties en sprookjes van de Efteling krijgen de laatste tijd volop aandacht. De afgelopen maanden zijn meerdere toiletruimtes in het park grondig gerenoveerd. Het gaat vooralsnog om vier plekken: toiletgebouw 't Gemack en de wc's bij Droomvlucht, Fabula en Fata Morgana.

't Gemack ligt tussen restaurant Het Witte Paard en het Volk van Laaf, achter de St. Nicolaasplaets. De toiletten bij Droomvlucht en Fabula bevinden zich bij de uitgangen van de attracties. Bij Fata Morgana kunnen bezoekers toiletteren bij tegenover souvenirwinkel Bazaar, grenzend aan een evenementenzaal.

Het sanitair is vernieuwd én de toiletblokken kregen een nieuwe aanblik. Bij 't Gemack, Fabula en Fata Morgana is gekozen voor een functioneel uiterlijk, met printwerk in de stijl van de locatie. Met die aanpassing hoopt men het schoonmaken te vergemakkelijken. De toiletten bij Droomvlucht zijn wel uitgevoerd met echte tegels en sierlijsten.

Geen plan
Hoewel in korte tijd meerdere toiletruimtes achter elkaar werden aangepakt, is volgens een Efteling-woordvoerder geen sprake van een breder plan. Hij kan dan ook niet zeggen welke wc's nog meer op de nominatielijst staan om vernieuwd te worden, laat staan wanneer dat gaat gebeuren.

Er zijn in ieder geval nog genoeg hopeloos verouderde toiletblokken in de Efteling die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Voorbeelden zijn de wc's in restaurant Kashba, de wc's in Het Witte Paard, de wc's achter viskraam De Meermin en de wc's in het Carrouselpaleis. Binnenkort opent een volledig nieuwe toiletruimte: De Laetste Hoop, als onderdeel van griezelgebied Huyverwoud.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be