Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Video: attractiebouwer Vekoma test nieuwe tilt coaster met trein én passagiers

13-04-2023, 14.52 uurBeeld: Sjaak van Horne

De Nederlandse attractiebouwer Vekoma Rides werkt aan een bijzonder achtbaantype. Bij de Vekoma-fabriek in het Limburgse dorpje Vlodrop staat sinds vorig jaar een tientallen meters hoge proefopstelling van een tilt coaster. Daarbij wordt een trein vastgezet op een stuk rail dat 90 graden kantelt. Als de trein wordt losgelaten, volgt een vrije val.

In juli 2022 kwamen al beelden naar buiten van het testen van het gevaarte. Inmiddels is men aanbeland bij de volgende fase van het proces: de opstelling wordt nu getest inclusief een volledige trein. Daar kunnen ook al mensen in plaatsnemen, blijkt uit beelden van achtbaanspotter Sjaak van Horne.

Hij filmde de tilt coaster vanaf de openbare weg. Op het terrein van Vekoma staat alleen de toren met het kantelende baandeel. In de uiteindelijke versie volgt daarna nog een achtbaanrit op hoge snelheid. De Limburgse leverancier heeft al meerdere tilt coasters verkocht. Eén van de exemplaren moet komen te staan in het Poolse pretpark Energylandia.



Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be