Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Video: hoogste punt van parachutetoren Toverland bereikt

13-04-2023, 15.58 uur

Het hoogste punt van één van de nieuwe attracties in Toverland is bereikt. Vorige maand verscheen in themagebied Avalon al een 22 meter hoge pilaar: de basis van de parachutetoren Dragonwatch. Later zijn ook de zes platforms geïnstalleerd waar de gondels aan komen te hangen. Daarboven ontbrak tot nu toe nog een groot decorstuk.

Het gaat om een 13 meter hoge toren met een 5,5 meter hoge torenkamer. Nu die op de constructie is geplaatst, is de maximale hoogte van Dragonwatch bereikt. De top wordt gevormd door een ruim 6 meter hoge torenspits met een vijandig ogende draak. In totaal is de attractie zo'n 40 meter hoog.

Het Limburgse attractiepark spreekt over "een bijzonder feestelijk moment op de bouwplaats". "Dit is ook het hoogste punt van alle uitbreidingen in Avalon." De verschillende decorelementen op de toren zijn vervaardigd in het atelier van Themics Philippines op de Filipijnen.

Disneyland Paris
Toverland omschrijft Dragonwatch als een "familievriendelijke valtoren". Bezoekers kunnen straks vanaf 17 meter hoogte uitkijken over het themadeel en de omgeving. De attractie komt uit de fabriek van de gerenommeerde firma Intamin uit Liechtenstein. In Disneyland Paris staat een vergelijkbare toren met de naam Toy Soldiers Parachute Drop.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be