Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Smakenrad

Smakenrad weer opgebouwd in Den Bosch na incident in Enschede

01-05-2023, 11.55 uur

Het Smakenrad is terug van weggeweest na een opvallend incident. In Enschede kwam het 70 meter hoge culinaire reuzenrad eind december stil te staan door een mankement. Een gondel botste tegen de pilaren aan, waarna het raam knapte en het bakje scheef kwam te hangen. Een ooggetuige beschreef destijds hoe er paniek uitbrak en de gondel in kwestie in elkaar werd gedrukt.

Het duurde zo'n twee uur voordat alle inzittenden bevrijd waren. Eigenlijk zou het Smakenrad de hele kerstvakantie blijven staan, maar na afloop van het voorval werd het gevaarte afgebroken voor onderzoek en reparaties door fabrikant KMG Rides. Het rad is splinternieuw: de attractie was in Enschede voor het eerst operationeel met publiek. KMG leverde nog nooit eerder een reuzenrad af.

Een woordvoerster van KMG bevestigt tegenover Looopings dat het probleem inmiddels verholpen is. Vanaf vandaag draait het Smakenrad weer. Geïnteresseerden kunnen tot en met zondag 11 juni terecht bij sportcentrum Sportiom in Den Bosch. Het concept bleef onveranderd: bezoekers krijgen tijdens een ritje hapjes en drankjes voorgeschoteld.

Prijs
De prijs van een tweegangendiner van ongeveer twee uur steeg naar 42,50 euro per persoon. Voor een ontbijtje moet in Den Bosch 26,50 euro afgerekend worden, een lunch kost 27,75 euro. Men vraagt 34,75 euro voor de high tea en 14,75 euro voor de borrel. Reserveren kan online.

De initiatiefnemers noemen het Smakenrad het hoogste transportabele reuzenrad ter wereld, ook al bestaan er verplaatste exemplaren die even hoog of hoger zijn. Zo produceerde het Nederlandse bedrijf Bussink Observation Wheels al mobiele reuzenraden van zo'n 80 meter hoog, onder de noemer R80XL.

Meer Smakenrad
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be