Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Amerikanen boos om Monsieur Cannibale: 'Walgelijke discriminatie'

02-02-2014, 17.38 uur

Een halfnaakte zwarte kannibaal met kroeshaar, dikke lippen en een lepel door zijn neus is al 25 jaar het gezicht van de Efteling-attractie Monsieur Cannibale. Veel Nederlanders lachen er smakelijk om, maar politiek correcte Amerikanen vinden het afschuwelijk.

Een verslaggever van de gerenommeerde krant The Wall Street Journal, die onlangs een bezoek aan de Efteling bracht, spreekt schande van het "discriminerende tafereel". "De manier waarop donkere mensen worden geportretteerd in de Efteling is walgelijk", schrijft de reporter over de poppen.

"De attractie Monsieur Cannibale is een bizarre verwijzing naar de racistische VOC-tijd. Onbegrijpelijk." De Amerikanen hebben dan ook één dringend advies voor hun landgenoten als ze het pretpark bezoeken: loop met een grote boog om meneer de kannibaal heen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be