Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Blackpool Pleasure Beach

Vuur, water en sneeuw: Engelse darkride Valhalla officieel heropend

11-05-2023, 23.59 uur

De spectaculaire darkride Valhalla, gelegen in het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach, is eindelijk weer in volle glorie te beleven. Eind 2019 ging de overdekte waterattractie dicht voor een grote renovatie. Na veel vertraging kon de 23 jaar oude waterbaan in april 2023 eindelijk weer in gebruik genomen worden, maar veel effecten waren toen nog buiten gebruik.

Britse fans reageerden dan ook teleurgesteld op social media. De afgelopen weken heeft Blackpool Pleasure Beach hard gewerkt om de ontbrekende elementen te voltooien. Woensdag vond de officiële openingsceremonie plaats. Nu is Valhalla wel helemaal af, inclusief de befaamde effecten.

Tijdens de vaartocht wordt onder meer gebruikgemaakt van mist, water, sneeuw en vuur. Zo varen inzittenden onder een watertunnel door. Ook passeren ze een brandende poort. Even later worden ze omringd door vlammen. De attractie is opvallend nat: vrijwel iedereen stapt volledig doorweekt weer uit het bootje.

Soundtrack
Veel effecten werden in ere hersteld, andere onderdelen zijn helemaal nieuw. Bovendien kwam er een nieuwe soundtrack. Fabrikant Intamin was verantwoordelijk voor het ritsysteem, dat tijdens de opknapbeurt volledig vernieuwd is. Een achterwaartse afdaling wordt nu vooruit afgelegd. Verder is een deel van de façade dichtgemaakt, waardoor tijdens de rit geen daglicht meer naar binnen komt.

Het thema van Valhalla is gebaseerd op de Noordse mythologie. De boten zijn vormgegeven als Vikingschepen voor acht personen. Pleasure Beach staat filmen tijdens de rit niet toe. Online verscheen wel een korte promotievideo waarin enkele scènes voorbij komen.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Blackpool Pleasure Beach
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be