Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling sloopt paddenstoelenhuisjes uit 1952 in het Sprookjesbos

14-04-2023, 12.09 uurBeeld: @KBoodschap, @Coshira_

Eén van de oudste delen van het Sprookjesbos in de Efteling wordt in ere hersteld. De afgelopen jaren was het paddenstoelenparcours bij het Kabouterdorp niet toegankelijk voor publiek. Omdat de paddenstoelenhuisjes uit 1952 groot onderhoud nodig hadden, sloot de Efteling de looproute in november 2017 af.

In 2018 is bijna het volledige Kabouterdorp gerenoveerd, maar de originele paddenstoelen bleven onaangeroerd. Een woordvoerder liet toen weten dat achter de schermen al wel gewerkt werd aan een broodnodige opknapbeurt voor het parcours. "Dat vergt een zorgvuldige voorbereiding. De bouwtechnieken van toen zijn immers heel anders dan die van nu."

Toch gebeurde er de afgelopen jaren niets, mede door de coronacrisis. Nu neemt de Efteling alsnog de tijd om het nostalgische stukje aan te pakken. Deze week zijn de drie paddenstoelen gesloopt en verwijderd, vijfenhalfjaar nadat de route werd afgesloten.

Anton Pieck
De huisjes, ooit ontworpen door Anton Pieck, zullen de komende tijd opnieuw opgebouwd worden. Een klein picknicktafeltje met krukjes is blijven staan. De bomen in de omgeving zijn ter bescherming voorzien van houten planken.

In de tussentijd blijft de rest van het Kabouterdorp gewoon open. Ook verderop in het Sprookjesbos vinden momenteel ingrijpende werkzaamheden plaats: op het Herautenplein worden de sprookjes van De Magische Klok en De Kikkerkoning vernieuwd. Daar vervangt men eveneens de bestrating.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be