Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nostalgische fietsmolen na bijna 35 jaar terug in de Efteling

11-04-2023, 13.11 uurBeeld: Niels Kehl, @KBoodschap, @EftelGroen

De Efteling heeft een bijzondere historische attractie in huis gehaald. Een oude fietsmolen, die in de jaren tachtig te vinden was in de speeltuin bij het Anton Pieckplein, wordt na bijna 35 jaar afwezigheid weer opgebouwd in het park. Efteling-bezoekers kunnen de nostalgische carrousel de komende tijd vinden tussen de Grote Zweefmolen en de Vlindermolen.

Looopings meldde in maart al dat de fietsmolen gerestaureerd werd door de Utrechtse decorbouwer Schaalwerk. Toen ging ook al het gerucht dat de attractie terug naar de Efteling zou gaan, al kon een woordvoerder dat nog niet bevestigen. "Dit is nog verre van definitief, er is nog geen beslissing over genomen", zei hij.

Inmiddels is het plan wél zeker, legt de voorlichter uit. "Er was toen nog niet bekend of we de fietsmolen hier konden plaatsen." De molen wordt gehuurd als een tijdelijke attractie, als onderdeel van meerdere nostalgische activiteiten op het Anton Pieckplein.

Poppenkastvoorstelling
Zo is in het Efteling Museum binnenkort een expositie over het werk van Anton Pieck te zien. De Kleine Zweefmolen wordt voorzien van enkele nieuwe beelden. Bij de Vermolencarrousel introduceert men nieuwe muziek. Verder kunnen bezoekers weer kijken naar een poppenkastvoorstelling, net als vroeger.













Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be