Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling viert 25-jarig bestaan Vogel Rok met nieuwe pin en nostalgische muziek

09-04-2023, 11.00 uurBeeld: Jessica Collee

De Efteling staat stil bij het zilveren jubileum van Vogel Rok. Om te vieren dat de bekende overdekte achtbaan vandaag precies 25 jaar bestaat, is een speciale pin uitgebracht. Die bestaat uit het logo van de attractie, met daaronder een lint en de tekst "25 jaar".

Het souvenirtje is voor 6 euro verkrijgbaar bij In den Ouden Marskramer, de souvenirwinkel bij de in- en uitgang van het Sprookjesbos. De Efteling heeft de komst van de pin niet vooraf aangekondigd. Dat lijkt een nieuwe tactiek te zijn, om lange rijen en chaos te voorkomen. Volgens het park is sprake van "een ruime oplage".

Vogel Rok opende op 9 april 1998. Rok is de naam van een reusachtig grote vogel uit de Sprookjes van 1001 Nacht. De 20 meter hoge rollercoaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma haalt een topsnelheid van 65 kilometer per uur. Sinds vorig jaar hoort de attractie bij het themagebied Wereld van Sindbad.

Lasershow
Bezoekers worden nog verrast met een ander jubileumcadeau. In het station van de achtbaan is de komende tijd enkele uren per dag oude muziek te horen. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan draait de Efteling het nummer Standing in Motion van de Griekse componist Yanni. Die soundtrack werd van 1999 tot 2001 gebruikt voor een lasershow in de wachtrij van Vogel Rok.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be