Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Treintje ontspoord in tijgerverbijf Bellewaerde Park: bezoekers geëvacueerd

08-04-2023, 21.33 uur

In het Belgische pretpark Bellewaerde Park is vanmiddag het treintje ontspoord dat door de verblijven van de tijgers en leeuwen rijdt. Een wagon van de zogeheten Bengal Express liep uit de rails. Dat bevestigt een woordvoerder van het attractie- en dierenpark in Ieper aan Looopings.

Passagiers vertellen aan Looopings dat het 25 minuten duurde voordat iedereen geëvacueerd was. Er zou in de tussentijd niet gecommuniceerd zijn en Bellewaerde heeft niet gezorgd voor compensatie. Volgens de voorlichter nam de ontruiming een kwartier in beslag.

"De trein is ontspoord in het doorgangsgedeelte tussen de leeuwen en tijgers", aldus de woordvoerder. Inzittenden konden veilig uitstappen, zonder dat ze bang hoefde te zijn voor loslopende tijgers. "Er werd vastgesteld dat een onderdeel van het spoor beschadigd is geraakt tijdens de renovatiewerken van de voorbije weken."

Wandelplatform
De gebieden met tijgers en leeuwen in de India-zone zijn de afgelopen periode grondig opgeknapt. Bellewaerde Park installeerde er een groot wandelplatform, zodat de diersoorten ook van dichtbij te spotten zijn zonder een treinrit te maken. Men verwacht dat het herstellen van het spoor twee dagen in beslag zal nemen.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be