Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi-attractie Blast weer in de problemen: tot nader order dicht

09-04-2023, 17.02 uur

De attractie Blast in Walibi Holland blijft een probleemkindje. Vorig jaar was de thrillride in themagebied Wilderness al meermaals langdurig buiten gebruik vanwege technische mankementen. In 2023 functioneert de schommelende bank nog steeds niet vlekkeloos.

Het pretpark ging vrijdag 7 april weer open na een maandenlange wintersluiting. Voorlopig staat Blast echter stil. De attractie wordt vermeld op de onderhoudspagina op walibi.nl. Het is nog niet duidelijk wanneer het probleem verholpen kan worden. Volgens Walibi is de openingsdatum "nader te bepalen".

Blast is een attractie van het type top spin, in 2000 gebouwd door de Duitse fabrikant Huss Park Attractions. Veel andere Europese parken hebben de afgelopen jaren afscheid genomen van dergelijke rides, omdat reserveonderdelen vandaag de dag moeilijk te krijgen zijn. Walibi laat het apparaat vooralsnog gewoon staan.

Kindergebied
Bezoekers van Walibi Holland moeten de komende periode ook een kleine attractie missen. Zenko's Graffiti Shuttle, de draaiende bus in kindergebied Walibi Play Land, is eveneens niet operationeel vanwege een technisch probleem.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be