Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Nieuw bagagesysteem Movie Park-achtbaan werkt diefstal in de hand: 'We zoeken een oplossing'

10-04-2023, 22.40 uur

Movie Park Germany heeft een nieuw bagagesysteem ingevoerd bij de overdekte achtbaan Van Helsing's Factory. Voorheen moesten bezoekers hun tas achterlaten in het station van de rollercoaster. Om de snelheid van het in- en uitstappen te verhogen, werd afgelopen winter een rolband geïnstalleerd.

Bezoekers kunnen hun tas daarop achterlaten, voorafgaand aan de rit. Vervolgens wordt de bagage van met de transportband naar de uitgang gebracht. De wachtrij is deels opnieuw ingedeeld.

Men laat de spullen dus onbeheerd achter. In de praktijk zorgt het nieuwe systeem af en toe voor problemen, omdat het diefstal in de hand blijkt te werken. Online wordt geklaagd dat er tassen zijn gestolen. In principe kan iedereen een tas naar keuze meenemen, zonder controle.

Onhoudbaar
"Onze belangrijkste motivatie was om de operationele procedure te versnellen en om wachttijden te verminderen", vertelt een woordvoerder van het Duitse pretpark aan Looopings. "Maar we zijn ons ervan bewust dat het nieuwe tassensysteem leidt tot diefstal. Dit is natuurlijk onhoudbaar, dus we zoeken naar een oplossing."

Movie Park is van plan om binnenkort camerabewaking te installeren, aldus de voorlichter. "Zodat we de handelingen kunnen monitoren. Dat is nu een lopend proces." Tot die tijd kunnen bezoekers beter geen waardevolle spullen achterlaten tijdens een rit in Van Helsing's Factory. Het meenemen van tassen in de karretjes is niet toegestaan.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be