Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Station Antwerp

Youtuber doet zich voor als arts en komt gratis binnen bij Plopsa en Zoo Antwerpen

06-04-2023, 22.15 uur

Een Nederlandse youtuber toont hoe slecht het gesteld is met de beveiliging van Zoo Antwerpen en Plopsa-pretpark Plopsa Station Antwerp. Darshan Boerema (22) werd getipt dat het zeer eenvoudig is om in België tweedehands uni­for­men van ambulancemedewerkers te kopen. Daarmee wandelde hij probleemloos binnen bij de twee toeristische trekpleisters.

Bij de Antwerpse dierentuin vertelde de videomaker dat hij langskwam voor een "veiligheidscheck". Het bleek voldoende om probleemloos toegang te krijgen. Een jaar geleden flikten andere youtubers hetzelfde trucje, destijds met alleen een veiligheidshesje. Kennelijk heeft het dierenpark niet van de flater geleerd.

Bij Plopsa Station werd de nep-ambulancier zelfs persoonlijk verwelkomd door een leidinggevende. Hij geloofde onmiddellijk dat hij tegenover een echte arts stond, zonder te vragen om een identificatie. De medewerker besloot de youtuber zelfs mee te nemen achter de schermen. Daar vertelt hij nietsvermoedend uitvoerig over alle veiligheidsmaatregelen die Plopsa heeft genomen.

Gevaarlijk
Voor Boerema was de actie niet alleen een stunt: hij benadrukt hoe gevaarlijk het is dat dergelijke kledij zo makkelijk doorverkocht kan worden. In de video komt ook politica Marijke Dillen aan het woord, die wil dat er zo snel mogelijk een einde komt aan de praktijken.Meer Plopsa Station Antwerp
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be