Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Zware brand verwoest loods met kermisattracties in België

05-04-2023, 21.08 uur

Een loods met kermisattracties in de Belgische plaats Nijlen is dinsdagmiddag in vlammen opgegaan. De rookpluim was op kilometers afstand te zien. Hoewel verschillende mensen aanwezig waren, vielen er geen gewonden. Wel is veel kermismateriaal verloren gegaan.

Kermisexploitanten waren in de loods aan het werken aan hun attracties. "Zij hebben letterlijk hun levenswerk in vlammen zien opgaan", zegt plaatsvervangend burgemeester Victor De Groof. Buurtbewoners beschrijven hoe ze meerdere grote ontploffingen hoorden.

De brandweer kwam massaal ter plaatse. In de loods stonden attracties en wagens van kermisfamilie Vermeylen, waaronder de klassieke thrillride Round Up. Nijlen bevindt zich in de provincie Antwerpen, op ongeveer 35 minuten rijden van de Nederlandse grens.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be