Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: volledige gevel van Carrouselpaleis in de Efteling ontmanteld

08-04-2023, 23.59 uurBeeld: @SvenNibbeling, @Coshira_, @eftel_nerd, @84eric

Van de gevel van het Carrouselpaleis in de Efteling is nog weinig over. Eind januari werd begonnen met een grote renovatie van het complex, dat onder andere de Stoomcarrousel en het Diorama huisvest. Toen verdwenen al gevelpanelen en decoraties van de linker- en rechterzijde van de façade.

Inmiddels is ook het centrale gedeelte van de voorgevel gedemonteerd. Alleen twee grote schilderingen en wat houten balken bleven over. Alle onderdelen worden achter de schermen opgeknapt, zodat het bouwwerk komende zomer weer piekfijn oogt. In de tussentijd zal er een groot doek met een afbeelding verschijnen, om de werkzaamheden aan het oog te onttrekken.

De Efteling verwachtte eerder dat het ingrijpende onderhoudsproject eind juni helemaal afgerond zou zijn. Dat wordt vermoedelijk later, namelijk eind oktober. Ook de dakbedekking moet dan vernieuwd zijn. In de tussentijd blijft de locatie toegankelijk via een zij-ingang. De nostalgische draaimolen draait vooralsnog gewoon.

Waterorgel
De Stoomcarrousel staat al sinds 1956 in het sprookjespark. Later zijn de overige onderdelen toegevoegd. Zo opende in 1971 het Diorama. In 1972 volgde het Victoriaans Theater, dat we tegenwoordig kennen als het Carrouseltheater. Tussen 1966 en 2010 was in een zaal naast de molen het Waterorgel te vinden.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be