Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Vrouw naar het ziekenhuis na ongeluk met waterattractie Plopsaland

03-04-2023, 23.59 uur

In Plopsaland De Panne is vanmiddag een 54-jarige vrouw gewond geraakt bij de Mega Mindy Jetski. Dat is een waterattractie bestaand uit een molen met op en neer zwiepende gondels, waarin de bezoekers tijdens de rit blijven staan. Het slachtoffer kwam even voor 17.00 uur in het water terecht, waarna ze geraakt werd door het draaiende gevaarte.

Volgens omstanders draaide de Mega Mindy Jetski terwijl niet iedereen op de juiste plek stond. Een 4-jarige jongen viel in het water. De vrouw in kwestie zag het gebeuren en probeerde het kind vast te grijpen. Daarbij kwam ze zelf ten val. Ze raakte zwaargewond aan haar onderarm, vertellen ooggetuigen aan Looopings.

Na het incident zijn de jetski's vrij snel stopgezet, in afwachting van de EHBO en een ambulance. Aanwezigen beschrijven hoe de vrouw in het water stond te wachten op hulp, roepend van de pijn. Uiteindelijk hebben andere bezoekers haar uit het water kunnen halen.

Menselijke fout
De vrouw is met verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze verkeert niet in levensgevaar, meldt de Vlaamse politie. Een woordvoerster van Plopsa bevestigt dat sprake was van een menselijke fout: technisch is de Mega Mindy Jetski in orde. Er loopt nog een onderzoek naar de precieze toedracht. Dat wil Plopsa nu afwachten.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be