Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen zet internationale medewerkers in om personeelstekort op te lossen

21-04-2023, 18.16 uur

Attractie- en Vakantiepark Slagharen heeft een manier gevonden om ondanks een hardnekkig personeelstekort toch aan voldoende medewerkers te komen. Het Overijsselse pretparkresort zette een groep van enkele tientallen Spaanse arbeidskrachten aan het werk. De Engelssprekende Spanjaarden springen dit jaar bij in de horeca en op andere operationele afdelingen.

Voor Attractiepark Slagharen is het vinden van voldoende personeel al geruime tijd één van de grootste uitdagingen. "We hebben veel medewerkers uit de regio die jaarlijks terugkeren en daar zijn we erg blij mee", legt een woordvoerder uit. Toch ontstaan er soms gaten in de planning.

Het kwam de afgelopen jaren regelmatig voor dat horecalocaties of attracties gesloten moesten blijven omdat er niet genoeg werknemers voorhanden waren. De komst van de Spaanse collega's vormt een welkome oplossing.

Hoofdkantoor
"We zijn met hen in contact gekomen via een Nederlands bureau dat werft op de Spaanse markt", legt de voorlichter uit. "De eerste contacten komen vanuit ons hoofdkantoor." Slagharen hoort bij de groep Parques Reunidos, gevestigd in Madrid.

Vorig seizoen verwelkomde het park al enkele Spaanse medewerkers. "Zij vonden het zo leuk dat ze zelf ook zijn gaan flyeren voor ons." De samenwerking bevalt goed. "We zijn erg tevreden met zowel het aantal als de kwaliteit. Op dit moment kunnen we alle locaties die we open willen hebben ook daadwerkelijk openen voor onze gasten."

Oekraïners
Naast de Spanjaarden heeft Slagharen momenteel ook Oekraïners in dienst, als onderdeel van een samenwerking tussen de gemeente Hardenberg en overheidsorganisatie UWV. De woordvoerder benadrukt dat zorgen over het personeel niet helemaal tot het verleden behoren: er worden nog steeds nieuwe mensen geworven. In het hoogseizoen, als de bezoekersaantallen stijgen, zijn immers weer meer medewerkers nodig.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be