Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Trein van spinning coaster Europa-Park vastgelopen: karretjes gedemonteerd

03-04-2023, 20.16 uur

De spinning coaster Euro-Mir in Europa-Park is vanmiddag stilgevallen. Rond 13.00 uur liep een trein van de achtbaan in het Russische themagebied vast. De karretjes hadden niet genoeg snelheid om een heuvel te halen. Tijdens het incident was de attractie in bedrijf, met bezoekers.

Zij moesten geëvacueerd worden door medewerkers. Er ontstond geen paniek, vertellen ooggetuigen aan Looopings. De achtbaan werd gesloten voor publiek. Toen iedereen uit de karretjes was gehaald, kon het demonteren van de vastgelopen gondels beginnen.

Daarvoor werd een mobiele hijskraan ingezet. Ook verschenen er houten pallets, een stuk rail en een heftruck. Bouwhekken met blauwe doeken zorgden ervoor dat passanten geen last hadden van de werkzaamheden. Om 16.50 uur, minder dan vier uur na het optreden van het probleem, was de coaster weer operationeel.

Spiraallift
Euro-Mir, gebouwd door huisleverancier Mack Rides, opende in 1997. De 28 meter hoge attractie bestaat uit een spiraallift gevolgd door een bochtig parcours. Tijdens de rit worden de karretjes meermaals gedraaid. Normaal gesproken bedraagt de topsnelheid 80 kilometer per uur.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be