Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Doloris

Surrealistisch doolhof Doloris opent tweede vestiging in Utrecht

04-04-2023, 05.00 uur

Doloris' Meta Maze, een surrealistisch kunstdoolhof, krijgt een tweede vestiging. Sinds 2019 is Doloris te vinden in Tilburg. Vanaf 2024 kan de bijzondere trekpleister ook beleefd worden in Utrecht. In het Wisselspoor-gebied komt een soortgelijke ervaring, maar wel bijna twee keer zo groot.

In Tilburg kunnen bezoekers op eigen tempo veertig verschillende kamers ontdekken. Ze wandelen, klimmen en klauteren langs bizarre en wonderlijke scènes, bedacht door kunstenaars. Daarmee is het labyrint een soort combinatie van een museum, een spookhuis en een escape room, al wordt geen gebruikgemaakt van schrikeffecten en hoeven aanwezigen niet per se te ontsnappen. Ze mogen zo lang blijven als ze willen.

Dat concept wordt gekopieerd naar Utrecht, al zal het aantal kamers fors hoger liggen. Oprichter Joep van Gorp verwacht dat Doloris in Utrecht zeventig verschillende ruimtes zal tellen. Die worden op dit moment ontworpen. Men werkt samen met lokale kunstenaars, zoals in Tilburg ook het geval was. De initiatiefnemers spreken over "een 2.0-versie van het doolhof".

Industriële hal
"Bezoekers kunnen straks eindeloos verdwalen door deze indrukwekkende en unieke wereld", aldus Van Gorp. Hij liet zijn oog vallen op een oude industriële hal, waar ooit treinen werden onderhouden. De oprichter verwacht dat Doloris in Utrecht eveneens een succes zal worden, omdat er veel mensen wonen "die op zoek zijn naar avontuur en plezier".Meer Doloris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be