Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Onderdeel van veiligheidsbeugel raakt los bij houten achtbaan Efteling

03-04-2023, 17.06 uurBeeld: Stanley Vis, Mathijs van de Kuil

In de Efteling is zondag een gedeelte van een veiligheidsbeugel afgebroken. Bij houten achtbaan Joris en de Draak kwam een onderdeel van de beugel in één van de karretjes los, zo meldt een bezorgde bezoeker op Twitter. Ondanks het merkwaardige voorval is de attractie vandaag gewoon weer operationeel.

"Ik zat vandaag met de beugel los in m'n handen in Joris en de Draak", schrijft Stanley Vis in een bericht aan de Efteling. "Een medewerker heeft hem er helemaal afgehaald. Ik neem aan dat jullie de staat van de beugels goed checken voordat er straks een kind uitvalt?"

In een privébericht vult Vis aan dat het incident plaatsvond bij de Water-baan van Joris en de Draak. "De trein mocht niet vertrekken, iedereen moest eruit. De attractie ging vervolgens in storing en zowel de trein van Water als Vuur werd uit de baan gehaald. Ze zijn toen met twee in plaats van vier treinen verdergegaan."

Acties
Een voorlichter van de Efteling kan tegenover Looopings niet vertellen hoe het ongeval kon gebeuren. "We zoeken nog uit wat er precies is gebeurd en welke acties noodzakelijk zijn", laat hij weten. Hoewel men dus nog geen idee heeft hoe de beugel kon afbreken, denkt het management dat Joris en de Draak in de tussentijd wel gewoon veilig kan draaien.De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die controleert of pretparken zich aan de wet- en regelgeving houden, is op de hoogte van de gebeurtenis. Een NVWA-woordvoerder laat weten contact te hebben met de Efteling over het incident. Hij benadrukt dat er op dit moment geen wettelijke plicht is om dergelijke gebeurtenissen bij het agentschap te melden.

75 kilometer per uur
De beugels van Joris en de Draak bestaan uit een stang met aan het uiteinde een rechthoekig bovenstuk, dat tegen de buik of benen wordt geklemd. Dit bovenstuk kwam op één plek deels los. De rollercoaster werd dertien jaar geleden gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Great Coasters International. Treinen halen een topsnelheid van 75 kilometer per uur.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be