Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Foto's: Apenheul opent nieuw losloopgebied met twee apensoorten

24-06-2023, 14.44 uur

In een nieuw gebied kunnen bezoekers van Apenheul oog in oog komen te staan met twee apensoorten. Het dierenpark in Apeldoorn heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een gedeelte waar West-Afrikaanse franjeapen en talapoins loslopen. Talapoins worden ook wel dwergmeerkatten genoemd.

Het wandelgebied bevindt zich bij de uitgang van het park. Apenheul wilde er een plek ontwikkelen waar natuur, biodiversiteit en duurzaamheid centraal staan. Men spreekt over "een unieke beleving", omdat beide apensoorten in geen enkel ander Nederlands dierenpark vrij rondlopen.

Het losloopgedeelte omvat onder andere een gracht, een varenbrug, een tunnel en klimelementen voor de apen. Het hoofdpad loopt als het ware door het water. Verder is er een avontuurlijke route naar het hoogste punt van de brug.

Binnenverblijf
Bij slecht weer kunnen de apen bekeken worden in een gloednieuw binnenverblijf. Er zijn ook schildpadden te vinden. Voor het ontwerp is Martijn de Geus verantwoordelijk, Apenheul-huisarchitect en voormalig gorillaverzorger.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Apenheul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be