Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand geeft decorstukken uit iconische Hollywood Tour nieuwe plek

02-04-2023, 15.03 uurBeeld: schienenschluss/PhantaFriends.de, FunTime Arena

Oude decorstukken uit de bekende Phantasialand-attractie Hollywood Tour worden hergebruikt. Het Duitse pretpark sloot de klassieke bootjesdarkride onaangekondigd in de zomer van 2020. Inmiddels zijn de scènes grotendeels ontmanteld, bleek onlangs uit uitgelekte beelden. Niet alle decors blijken weggegooid te zijn.

In themagebied Berlin doken dit seizoen enkele rekwisieten uit de nostalgische attractie op. Bij de ingang van theater Wintergarten staat nu een pallet met opgestapelde kisten en filmrollen. Ook werd er een ouderwetse filmlamp neergezet. Kenners zullen de spullen herkennen: ze waren eerder te vinden in het station van Hollywood Tour.

Hoewel Phantasialand de sluiting van de attractie nooit officieel heeft bevestigd, is elke hoop op een heropening inmiddels vervlogen. Dit jaar verdween ook eindelijk het grote entreebord bij de voormalige ingang. Hollywood Tour bevond zich in hetzelfde complex als de overdekte achtbaan Crazy Bats. Die is nog wel operationeel.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be