Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Glasplaat gebroken bij Chinese Nachtegaal in de Efteling: sprookje wekenlang dicht

04-04-2023, 14.18 uurBeeld: @GypsRoccus, @FrisoG

De Chinese Nachtegaal in de Efteling is bijna vier weken niet toegankelijk geweest. Het sprookje in het Sprookjesbos werd afgelopen maand afgesloten naar aanleiding van een opvallende beschadiging. De grote glasplaat in de binnenscène bleek gesneuveld te zijn.

De Efteling heeft niet kunnen achterhalen hoe dat precies kon gebeuren, vertelt een woordvoerder aan Looopings. De Chinese Nachtegaal, geopend in 1999, bestaat uit een overdekt tafereel waarbij toeschouwers kijken naar de keizer uit het verhaal, liggend op zijn bed.

De glasplaat wordt gebruikt voor een speciaal effect: in het glas verschijnt de weerspiegeling van een pop die de dood moet voorstellen. Hij wil de zieke keizer meenemen naar zijn rijk. Uiteindelijk wordt de dood verjaagd door het gezang van de nachtegaal. De echte pop bevindt zich in een kist onder het publiek.

Glasscherven
De kapotte glazen ruit werd de afgelopen weken verwijderd. Oplettende fans ontdekten een bak met glasscherven achter het gebouw. Inmiddels is er een nieuw exemplaar gemonteerd, zegt de voorlichter. Naar verwachting is De Chinese Nachtegaal vanaf vanmiddag weer te bezoeken.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be