Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn viert twintigjarig jubileum van personage Kareltje

31-03-2023, 12.48 uur

Kareltje de Kok treedt al twintig jaar op in Avonturenpark Hellendoorn. Daarom wordt het klungelige personage, gespeeld door acteur Willian Kleinjan, dit jaar in het zonnetje gezet. ln het Overijsselse pretpark vindt binnenkort een speciaal jubileumweekend plaats. Van zaterdag 8 tot en met maandag 10 april zijn er extra activiteiten.

Kareltje is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de bekendste gezichten van Avonturenpark Hellendoorn. "Al twintig jaar lang steelt deze grappige, ietwat klunzige kok de harten van gasten met zijn theatershows, minidisco's en grapjes", zegt een woordvoerder.

De mijlpaal wordt aangegrepen voor de première van de nieuwe theatershow Kareltje & Jasmijn en het IJzige Cadeau. Speciaal voor fans van het eerste uur zingt de kok daarin ook een aantal oude liedjes. Wie de voorstelling bezoekt, krijgt "een leuke attentie". Verder staat er een speciale dansact op het programma.

Pin
Ook brengt Hellendoorn een pin uit om het jubileum van Kareltje te vieren. Die is vanaf zaterdag 8 april om 13.30 uur verkrijgbaar in de grote souvenirwinkel bij de hoofdingang, voor 4,95 euro per stuk. De oplage is zeer beperkt: er zijn driehonderd exemplaren gemaakt.

Twintig jaar geleden vormde Kareltje een duo met het karakter Pet. De meeste bezoekers zullen hem kennen als de grapjas naast de stoere Jasmijn. Verschillende actrices hebben die rol in de loop der jaren op zich genomen. Tegenwoordig kruipt Kaylee Henkelman in de huid van Jasmijn. "Hun gezamenlijke energie zorgt al jaren voor de leukste theatershows en mooiste liedjes", aldus de voorlichter.

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be