Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: dit is de nieuwe scène in Efteling-attractie De Vliegende Hollander

30-03-2023, 11.24 uurBeeld: @GypsRoccus e.a.

De Vliegende Hollander in de Efteling is weer open na ingrijpende werkzaamheden. Tijdens een grote onderhoudsbeurt, die begin januari 2023 begon, vernieuwde men zowel de decors als de techniek. De belangrijkste verandering is de vervanging van één van binnenscènes.

Een gigantisch watergordijn met een videoprojectie heeft plaatsgemaakt voor een scheepskerkhof, bestaand uit scheepswrakken met engelachtige boegbeelden. Het nieuwe tafereel werd bedacht door Efteling-ontwerper Karel Willemen. Door de toevoeging van de decorstukken is de scène een stuk nauwer geworden.

De boegbeelden waren oorspronkelijk bedoeld voor de liftheuvel. Ze werden al zeventien jaar geleden gefabriceerd. Nu hebben ze eindelijk een vaste plaats in de attractie gekregen. Ook de aanvaring met het vurige spookschip is vernieuwd. Daar wordt nu gebruikgemaakt van nieuwe licht- en rookeffecten.

Muziek
De bestaande muziek - sinds deze week volledig te beluisteren via streamingdiensten - werd geoptimaliseerd. Aanvankelijk zou de waterachtbaan vanaf zaterdag 1 april weer toegankelijk zijn. Afgelopen week werd bekend dat de heropening een dag was vervroegd. Uiteindelijk ging de attractie nóg een dag eerder open dan aangekondigd, namelijk op donderdag 30 maart.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be