Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling: zweefmolen op Anton Pieckplein weer open na restauratie

28-03-2023, 13.51 uurBeeld: Domenic Rokers

De Kleine Zweefmolen op het Anton Pieckplein in de Efteling draait weer. Efteling-bezoekers moesten de nostalgische attractie de afgelopen weken missen vanwege een grote renovatie. Inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond. Vanaf vandaag kan iedereen weer een ritje maken.

Bij de molen uit 1951 was sprake van ouderdomsslijtage, zo liet de Efteling eerder weten. Daarom werd in samenwerking met de firma Wooddesign Amusement Rides uit Den Bosch een nieuwe versie van de attractie gefabriceerd. Tegelijkertijd zijn er subtiele wijzigingen doorgevoerd op decoratief vlak.

Zo friste men de kleuren wat op. Op de panelen rond de centrale kolom staan nu bloemmotieven, net als in de jaren tachtig en negentig het geval was. De afgelopen decennia waren hier engeltjes zichtbaar.

Originele schetsen
Op de plafondpanelen prijken nog wel engelen. Ze werden opnieuw aangebracht door decoratieschilder Diego Terroba, naar een ontwerp van Karel Willemen. Hij baseerde zich op de originele schetsen van Anton Pieck. Ook het hekwerk rond de molen is vervangen.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be