Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling geeft voorproefje op nieuwe scène Vliegende Hollander: heropening vervroegd

27-03-2023, 17.29 uur

De Efteling geeft vandaag alvast een voorproefje op de aanpassingen in De Vliegende Hollander. Tijdens een langdurige sluiting werd de attractie grondig gerenoveerd. Eén scène kreeg daarbij een andere invulling. Nadat vorige maand al een ontwerp werd vrijgegeven, is er nu een afbeelding van het eindresultaat.

Eerder werd in één van de binnenscènes gebruikgemaakt van een watergordijn met een videoprojectie. Voortaan varen bezoekers door een kerkhof van vervallen scheepswrakken. Efteling-fans die de nieuwe scène met eigen ogen willen bekijken, zijn welkom vanaf donderdag 30 maart. Eigenlijk zou de waterachtbaan weer opengaan op zaterdag 1 april, maar dat moment is twee dagen vervroegd.

De Vliegende Hollander is dicht sinds het einde van de kerstvakantie. Het duurde toen zo'n twee weken om alle oude onderdelen uit de scène te verwijderen, vertelt projectleider Jarno Jacobs van de vaste partner BOM Engineering. "Na het verwijderen van de steigers kon de opbouw van de nieuwe scène beginnen."

Wanddoeken
Men begon met het plaatsen van de frames van de scheepswrakken. Vervolgens werden decorstukken, wanddoeken, lampen en speakers aangebracht. "Daarna kwam het water weer terug in de baan en startte het programmeren en optimaliseren van de show." En het bleef niet bij het scheepskerkhof.

"We hebben deze winter echt heel veel zaken kunnen oppakken", aldus Jacobs. Zo is de techniek op de liftheuvel geoptimaliseerd en werd het stucwerk op de buitengevel gerepareerd. Daarnaast is er veel bouwkundig onderhoud uitgevoerd. "We hebben verschillende technieken onder water grootschalig aangepakt en verlichting vervangen door een led-variant."

Lekkages voorkomen
Alle boten zijn uit elkaar gehaald en opgefrist. "In de hele attractie hebben we elektrisch onderhoud uitgevoerd en de afwatering op een aantal plekken verbeterd om lekkages te voorkomen." Verder is de buitenwachtrij vernieuwd en uitgebreid: houten palen met touwen zijn vervangen door stalen zwarte hekken.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be