Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Merlin Entertainments

Geen Legoland in België: plan voor Legoland Benelux geschrapt

24-03-2023, 13.07 uur

Er komt toch geen vestiging van Legoland in België. In september 2020 werd bekend dat de Britse pretparkgroep Merlin Entertainments overwoog om in de Waalse industriestad Charleroi een Legoland-attractiepark uit de grond te stampen. Vandaag werd duidelijk dat het plan definitief is geschrapt.

Legoland Benelux had in 2027 open moeten gaan. Het project zou 400 miljoen euro gaan kosten, waarvan de overheid 100 miljoen euro zou investeren. Men had al een niet-bindende intentieverklaring getekend met Waalse regering. Ook waren al enkele globale ontwerpen beschikbaar. Nu trekt Merlin alsnog de stekker uit het initiatief.

Er zou sprake zijn van een strategiewijziging bij Merlin Entertainments. De komende tijd krijgen bestaande Merlin-parken voorrang op volledig nieuwe activiteiten. Waalse politici reageren teleurgesteld op de beslissing. Zij hoopten dat de komst van Legoland een opsteker zou betekenen voor de regio, die kampt met hoge werkloosheidscijfers.

Professionaliteit
Er zal nu een andere functie gezocht moeten worden voor de beoogde locatie: een verlaten bedrijfsterrein van een graafmachinebouwer. Merlin benadrukt in een verklaring dat de koerswijziging niet te wijten is aan de Waalse politiek. Het Britse bedrijf was naar eigen zeggen juist erg te spreken over het enthousiasme en de professionaliteit van de overheid.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Merlin Entertainments
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be