Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell kondigt nieuwe attractie aan voor zomer 2023: oldtimerbaan De Oude Lijnbaan

24-03-2023, 11.53 uur

Duinrell opent komende zomer onverwachts een nieuwe familieattractie. Het Wassenaarse pretpark voegt een oldtimerbaan toe met de naam De Oude Lijnbaan. De rondrit wordt onderdeel van een nieuw Amsterdams themagebied, waar Duinrell momenteel de laatste hand aan legt.

De attractie wordt geleverd door de Duitse firma Metallbau Emmeln, onder andere bekend van de nieuwe versie van De Oude Tufferbaan in de Efteling. Bezoekers kunnen plaatsnemen in een nostalgische bus of een oude truck, voor een rondrit met een snelheid van 6 kilometer per uur. De voertuigen in Duinrell hebben veel weg van de karretjes die sinds 2019 in de Efteling rijden, blijkt uit een ontwerp.

In totaal komen er vier trucks en vier bussen. Wie voorin zit, neemt plaats achter het stuur van de wagens. De Oude Lijnbaan wordt gerealiseerd op de oude plek van de minigolfbaan, achter een nieuwe arcadehal. Op de nieuwe Duinrell-plattegrond is het parcours al zichtbaar.

Alle leeftijden
Duinrell-directeur Philip van Zuylen van Nijevelt noemt de oldtimerbaan "een echte aanwinst voor ons park". "Wij zijn ervan overtuigd dat bezoekers van alle leeftijden zullen genieten van de nostalgie die deze attractie met zich meebrengt." Een investeringsbedrag is niet bekendgemaakt.

Het Amsterdamse themadeel moet in april af zijn. De Botsboten, de Trampolines en waterspeelplaats PlayFountain hebben daar een nieuwe plek gekregen. De opening van De Oude Lijnbaan volgt naar verwachting in juli. Twee attracties zijn verdwenen: de Midgetgolf en klimberg Matterhorn. Beide onderdelen keren op een later moment wel terug in het park.Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be