Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Voetbalclub Sparta Rotterdam brengt iconisch Efteling-shirt opnieuw uit

23-03-2023, 23.18 uur

De Rotterdamse voetbalclub Sparta komt met een nostalgisch aandenken voor Efteling-fans: een klassiek Efteling-shirt. Het Kaatsheuvelse attractiepark was in de jaren tachtig de allereerste shirtsponsor van de club. Vanaf 1982 pronkten spelers meerdere seizoenen met de naam van de Efteling op hun borst.

Eén van hen was toenmalig sterspeler Louis van Gaal, die we tegenwoordig kennen als voormalig bondscoach van het Nederlands elftal. Op een bekende foto poseert hij op een voetbalveld met een kabouter uit het Sprookjesbos, die voor de gelegenheid een bal vasthoudt.

Nu, ruim veertig jaar later, brengt Sparta Rotterdam het iconische rood-witte shirt van Robey Sportswear opnieuw uit. De replica van het Efteling-tenue is voor 69,95 euro verkrijgbaar in de officiële webwinkel van de club, te vinden op spartafanshop.nl. Het aantal beschikbare exemplaren is beperkt.

Directeur
De shirtsponsoring was in de jaren tachtig een idee van toenmalig Efteling-directeur Marc Taminiau. Hij merkte dat het publiek in de wintermaanden interesse begon te verliezen in het sprookjespark. Destijds gingen de poorten 's winters dicht. Door de sponsoractie bleef de Efteling ook buiten het hoogseizoen zichtbaar.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be