Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park onthult ritverloop nieuwe achtbaan: verticale lancering, draaischijf en zeven inversies

23-03-2023, 14.27 uur

De nieuwe achtbaan van Europa-Park wordt een spektakelstuk. Dat blijkt uit een videosimulatie die het Duitse attractiepark vandaag heeft gepubliceerd. In 2024 opent een rollercoaster met een indrukwekkende lengte - 1385 meter - en meerdere opzienbarende elementen.

De rit begint met een volledig verticale lancering richting een inversie, vrijwel direct gevolgd door een kurkentrekker. Na een derde inversie wordt een trein voor de tweede keer gelanceerd. De vierde inversie erna is zeer uitgestrekt. Als inversie nummer vijf achter de rug is, komt het voertuig stil te staan op een draaischijf.

Nadat het platform is gedraaid, krijgen passagiers een achterwaartse lancering richting een doodlopend punt voorgeschoteld. De trein zakt vervolgens vooruit, waarna een voorwaartse lancering het hoogste punt inluidt: een heuvel met een zogenoemde top hat.

Huisleverancier
Het laatste gedeelte van de baan bestaat uit enkele heuvels, scherpe bochten en nog twee kurkentrekkers: inversies nummers zes en zeven. De splinternieuwe achtbaan van 32 meter hoog komt uit de fabriek van Mack Rides, de huisleverancier van het park. Er wordt een Kroatisch themagebied omheen gebouwd.

De topsnelheid bedraagt 90 kilometer per uur. Officieel is de naam nog niet bekend, maar men heeft de term Voltron Coaster al een poos geleden geregistreerd als handelsmerk. Wie nieuwsgierig is geworden, kan de video bekijken via Europa-Parks eigen streamingdienst Veejoy. Om zo veel mogelijk mensen naar het impopulaire platform te leiden, mogen de beelden voorlopig niet gepubliceerd worden op YouTube of andere kanalen.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be