Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wunderland Kalkar

Opvallend: entreeprijs van Duits pretpark Wunderland Kalkar wordt verlaagd

22-03-2023, 18.41 uur

Wunderland Kalkar wordt dit jaar een stuk goedkoper. Waar nagenoeg alle Europese attractieparken de entreeprijzen verhogen vanwege inflatie en investeringen, kiest het pretpark in de Duitse stad Kalkar in 2023 juist voor het verlagen van de tarieven. Zo zakt de kassaprijs voor volwassenen met meer dan 20 procent.

Wunderland is vorig jaar overgenomen door een Nederlandse recreatiegroep: DeFabrique Holding uit Utrecht. De nieuwe eigenaar hanteert een andere prijsstrategie dan voorheen. In 2022 kostte een dagticket voor volwassenen - inclusief onbeperkt friet, ijs en frisdrank - nog 37,95 euro aan de kassa.

Dat wordt nu 29,50 euro op reguliere dagen en 31,50 euro op feestdagen en tijdens weekenden en schoolvakanties. Voor kinderen hoeft aan de kassa geen 32,95 euro meer afgerekend worden, maar 24,50 tot 26,50 euro.

Korting
Wie entreebewijzen online bestelt, krijgt 2 euro korting. Dan zijn volwassenen dus 27,50 tot 29,50 euro kwijt. Kinderkaartjes gaan voor 22,50 tot 24,50 euro over de digitale toonbank. Vorig jaar hanteerde het park via internet ook hogere prijzen. Toen kostte een online ticket voor volwassenen 35,95 euro en voor kinderen 29,95 euro.

DeFabrique-directeur Marten Foppen bevestigt dat sprake is van een nieuw prijsbeleid, "passend bij de strategie van DeFabrique Holding". "Voor al onze bedrijven hebben we een duidelijke prijsstrategie. Dat hebben we nu ook kunnen implementeren bij Wunderland Kalkar. Met deze prijzen kunnen we doorgaan op de ingeslagen weg."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Wunderland Kalkar
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be