Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Ontdek het nieuwste themagebied van Europa-Park: Liechtenstein

26-03-2023, 22.48 uur

Een nieuw themagebied in Europa-Park staat in het teken van de dwergstaat Liechtenstein. Het Duitse pretpark presenteerde dit weekend een nieuw, bescheiden themagedeelte, gelegen tussen de landen Engeland en Zwitserland. Blikvanger is de ballonnenmolen Liechtensteiner Ballonfahrt.

Dat is de vernieuwde versie van de carrousel Flug des Ikarus uit 1996, die eerder te vinden was in het Griekse themadeel van Europa-Park. Op die plek moest de attractie plaatsmaken voor een nieuwe achtbaan. De molen kreeg een nieuw uiterlijk. Op de ballonnen worden nu Liechtensteinse plaatsen vermeld.

Wie niet in de ballonnen stapt, kan de attractie bekijken vanaf een verhoging met bankjes. De radiografisch bestuurbare bootjes, eerder onderdeel van Engeland, worden nu tot Liechtenstein gerekend. De vlag van Liechtenstein komt op veel plekken terug.

Wandelpaadje
Op het plein in het hart van het gebied - de Liechtensteiner Platz - wordt het wapen van het piepkleine Europese land afgebeeld. Tot slot is er een wandelpaadje met informatieborden over Liechtensteinse bezienswaardigheden, in de hoop bezoekers enthousiast te maken voor een trip naar de dwergstaat.

Liechtenstein is het negentiende themagebied van Europa-Park, na Abenteuerland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Grimms Märchenwald, Nederland, Ierland, IJsland, Italië, Königreich der Minimoys, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Rusland, Zwitserland, Scandinavië en Spanje.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be