Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Studio 100 bevestigt vertrek Plopsa-directeuren: tijdelijke manager aangewezen

21-03-2023, 12.14 uur

Studio 100 heeft een tijdelijke manager aangesteld voor de Plopsa Group, na het gedwongen vertrek van algemeen directeur Steve Van den Kerkhof. Koen Clement, voorzitter van de raad van bestuur van Studio 100, zal de lopende zaken bij Plopsa voorlopig waarnemen. De komende tijd wordt gezocht naar een nieuwe directeur of interimdirecteur.

Van den Kerkhof en marketingdirecteur Sebastien Momerency zijn ontslagen naar aanleiding van een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Vorige maand kwam via dagblad De Tijd naar buiten dat meerdere directieleden zich schuldig zouden maken aan pestgedrag en scheldpartijen. Bovendien zou sprake zijn van een te hoge werkdruk.

Studio 100 bevestigt de ontstane situatie, maar weigert vragen te beantwoorden over de onderzoeksresultaten. "In het belang van alle betrokkenen gaan we niet dieper in op dit onderzoek." Het onderzoek werd uitgevoerd door advocate Christine Mussche. "We wensen meester Mussche te bedanken voor de deskundigheid waarmee zij dit onderzoek heeft gevoerd."

Alle nodige maatregelen
Studio 100-eigenaren Gert Verhulst en Hans Bourlon komen met een gezamenlijke verklaring over de gang van zaken. "De afgelopen periode stemt ons tot nadenken en we zullen alle nodige maatregelen nemen zodat elke werkomgeving binnen de Studio 100-groep positief en aangenaam is en blijft", schrijven ze.

Hoe nu verder? "Samen met het hele Plopsa-team hopen wij deze bladzijde te kunnen omslaan en gaan we enthousiast aan de slag om te doen waar het hart van Plopsa ligt: onze bezoekers een onvergetelijke dag aanbieden in een van onze fantastische parken", aldus Verhulst en Bourlon. "In het belang van onze medewerkers zullen wij over enige maatregelen in eerste instantie intern communiceren."

Financieel directrice
Van den Kerkhof wordt bedankt voor zijn inzet. " Steve Van den Kerkhof is één van de drijvende krachten geweest achter de mooie groei van Plopsa de afgelopen 23 jaren en daarvoor zijn wij hem erkentelijk." Plopsa's financieel directrice Sofie Billiauw, waarover ook werd geklaagd in de media, mag voorlopig blijven zitten. Er loopt nog een onderzoek door het Openbaar Ministerie.

Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be