Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
The London Resort

Bedrijf achter nieuw Engels pretparkresort in financiële problemen

21-03-2023, 15.11 uur

Een bedrijf dat een gigantisch pretparkresort wil ontwikkelen in Engeland, is in de financiële problemen gekomen. The London Resort moet het beste attractiepark van Groot-Brittannië worden, mogelijk zelfs een concurrent voor Disneyland Paris. Het miljoenenproject wordt echter geplaagd door tegenslagen. Nu dreigt er ook een faillissement, nog voordat er een schop de grond in is gegaan.

Moederbedrijf London Resort Company Holdings zou een schuld hebben van 100 miljoen pond, zo'n 114 miljoen euro. Men heeft bewindvoerders aangesteld om orde op zaken te stellen, als onderdeel van een overheidsregeling met de naam Company Voluntary Arrangement (CVA).

Een "financiële herstructurering" moet ervoor zorgen dat schuldeisers alsnog betaald kunnen worden, om "de continuïteit op lange termijn" te kunnen waarborgen. In december vorig jaar werd een herstructurering al even aangestipt door het bedrijf.

Milieu
De initiatiefnemers houden naar eigen zeggen vertrouwen in een goede afloop. Ze blijven volhouden dat ze van plan zijn om dit jaar een nieuwe bouwaanvraag in te dienen, nadat de vorige ingetrokken moest worden vanwege zorgen over het milieu. Er zou gekozen zijn voor "een totale verandering van aanpak na een uitgebreide evaluatie".

De plannen voor The London Resort kwamen meer dan tien jaar geleden naar buiten. In het afgelopen decennium bleef het echter bij het presenteren van voorstellen en ontwerpen, zonder dat er daadwerkelijk iets concreets is bereikt. Pretparkfans en -kenners hebben allang geen vertrouwen meer in het project.

Meer The London Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be