Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Bellewaerde profiteert van Eerste Wereldoorlog

22-01-2014, 09.10 uur

Het klinkt raar, maar de Eerste Wereldoorlog is een zegen voor het Belgische Bellewaerde. De vernietigende strijd brengt voor het familiepark in Ieper veel geld in het laatje.

De stad Ieper is hét middelpunt voor het herdenken van de Eerste Wereldoorlog, met musea, loopgraven, meer dan 170 begraafplaatsen en dagelijks trompetgeschal ter nagedachtenis aan de miljoenen gesneuvelde soldaten. Hoewel oorlogstoeristen altijd al belangrijk waren voor Bellewaerde, zijn er plannen om de wereldoorlog dit jaar nog verder te exploiteren.

Populaire combitickets voor toegang tot het pretpark én een luguber oorlogsmuseum komen ook op de Engelse markt. Busladingen vol Britse schoolkinderen kunnen zich verheugen op een ritje in de achtbaan, maar wel pas nadat ze hun rondje door het museum hebben gemaakt.

"We bieden een ontspanningsmoment aan, want die Eerste Wereldoorlog kan nogal zwaar overkomen", verklaart een woordvoerder. Van uitbuiting zou volgens de zegsman geen sprake zijn. "We beogen geen commerciële verrijking uit herdenkingstoerisme." Een dappere bewering, wetende dat de kassa van Bellewaerde dankzij diezelfde toeristen jaarlijks duizenden keren rinkelt.

Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be