Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attica Zoological Park

Tijgerwelp gedumpt bij Griekse dierentuin: 'Zware gezondheidsproblemen'

20-03-2023, 18.29 uur

Iemand heeft een verwaarloosde witte babytijger achtergelaten bij een Griekse dierentuin. Dat gebeurde bij Attica Zoological Park, een dierenpark in de hoofdstad Athene. Een schoonmaker trof het tijgerwelpje eind februari aan tussen het vuilnis op de parkeerplaats. Dierenartsen doen er momenteel alles aan om het dier te redden.

De tijger is ernstig verzwakt door ondervoeding en uitdroging, zo laat de dierentuin weten. Volgens artsen moet het welp ongeveer drie maanden oud zijn. "Deze katachtige heeft niet voldoende verzorging en voeding gekregen, wat resulteert in zware, mogelijke onomkeerbare gezondheidsproblemen."

Vermoedelijk is het dier het slachtoffer geworden van de illegale handel in wilde dieren. Vaak worden exotische dieren van Azië en Afrika naar Europa gesmokkeld via landen als Griekenland, om vervolgens verkocht te worden aan rijke verzamelaars. De dierentuin vraagt iedereen met informatie over de herkomst van het dier om contact op te nemen met de autoriteiten.

Misvormingen
De witte tijger bevindt zich nu in een ruimte achter de schermen, niet zichtbaar voor het publiek. Het dier is inmiddels 1 kilo aangekomen. Afgelopen week heeft men een MRI- en CT-scan uitgevoerd. Daaruit blijkt dat ook sprake is van "genetische misvormingen", waaronder problemen in de wervelkolom, bekken, ribben en botten.

"Tegelijkertijd worden door het misvormde skelet sommige organen samengeperst, waardoor zelfs de inname van voedsel en de ademhaling moeizaam verloopt", aldus de dierentuin. Als de babytijger blijft leven, verhuist het dier naar een gespecialiseerd Europees opvangcentrum voor tijgers.Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be