Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Dierenpark Wildlands klopt bij gemeente aan voor compensatie energiekosten

20-03-2023, 15.17 uur

Wildlands Adventure Zoo Emmen doet een beroep op de gemeente vanwege gestegen energieprijzen. Het dierenpark heeft een nieuw energiecontract afgesloten, wat gepaard gaat met hogere kosten. Men vraagt de gemeente Emmen om deze extra kosten eenmalig te compenseren. Het gaat om 1,2 miljoen euro voor de dierentuin en 200.000 euro voor het bijbehorende Atlas Theater.

De Drentse dierentuin is volledig eigendom van de gemeente, maar voor eventuele financiële hulp moet steeds per geval een beslissing worden genomen. Het college van burgemeester en wethouders wil de subsidie toekennen, omdat het niet realistisch zou zijn om de hogere kosten door te berekenen aan de bezoeker. In april buigt de gemeenteraad zich over de kwestie.

In januari maakte vertrekkend directeur Erik van Engelen bekend dat Wildlands nog een lening van 64 miljoen euro heeft uitstaan bij de gemeente Emmen. De bijdrage voor de gestegen energiekosten betreft een eenmalige subsidie, die losstaat van de lening.

Tropische kas
Het park en het theater verbruiken samen ongeveer 1,6 miljoen kubieke meter gas per jaar. Dat verbruik is de afgelopen jaren al met een kwart teruggebracht, bijvoorbeeld door de temperatuur in de tropische kas stapsgewijs te verlagen van 26 graden naar 18 graden. Het is de bedoeling om de komende tijd meer energiebesparende maatregelen te nemen.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be