Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Video: slang kruipt uit verblijf in Belgische dierentuin

19-03-2023, 14.34 uurBeeld: Michael van Zonneveld

In de Belgische dierentuin Pairi Daiza is vanmiddag een netpython uit een verblijf ontsnapt. De slang bevond zich in de afgesloten quarantaineruimte van reptielenhuis Mersus Emergo. Voorbijgangers reageerden verbaasd toen ze de python vanmiddag over de grond van de kamer zagen kruipen, richting een trap.

De quarantaineruimte is niet toegankelijk voor publiek: bezoekers kunnen het onderkomen bekijken door een glasplaat. Toen passanten zagen dat de slang ontsnapt was, waarschuwden ze medewerkers van het nabijgelegen restaurant Thai Gourmet. Een verzorgster heeft de python even later terug naar het verblijf gebracht.

Een woordvoerster van Pairi Daiza benadrukt dat er nooit sprake was van een gevaarlijke situatie, omdat toeschouwers niet in het quarantainehok kunnen komen. "De quarantaineverblijven zijn makkelijker bereikbaar dan de reguliere verblijven, zodat verzorgers er eenvoudig bij kunnen komen", legt ze uit. "De deurtjes zijn simpeler. Zo kon de slang aan de wandel gaan."

Gered
Het dierenpark gebruikt de ruimte om reptielen en amfibieën onder te brengen die zijn gered door de Pairi Daiza Foundation, alvorens ze worden getoond aan het publiek. "Op andere plaatsen in onze reptielenboot is het quasi onmogelijk dat een dier bij de bezoekers komt. Dit is bovendien een pythonsoort die niet giftig is."Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be