Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Rookzones in Plopsaland: Plopsa-parken gaan rookregels aanscherpen

20-03-2023, 19.51 uurBeeld: @plopsafun

De Belgische parken van de Plopsa Group zijn bezig met het aanscherpen van de rookregels. In Plopsaland De Panne worden op dit moment enkele rookzones gerealiseerd. Op andere plekken in het Vlaamse attractiepark is roken over een tijdje verboden. Ook Plopsa Coo wordt rookvrij, met uitzondering van enkele afgebakende rookplekken.

Het nieuwe beleid gaat op zaterdag 1 april in. Plopsaland telt dan nog vijf plaatsen waar bezoekers een sigaret mogen opsteken: op het Dorpsplein bij het F.C. De Kampioenen Café, op het Kasteelplein, in Wickieland, bij horecalocatie Sibuna naast Anubis The Ride en bij de Big & Betsy Hoeve.

Bordjes en markeringen op de grond wijzen bezoekers de weg. Plopsa Coo gaat werken met drie rookzones: bij restaurant La Cascade, bij horecapunt Le Marcassin en op Place Sequoia. Plopsa Indoor Hasselt en de waterparken Plopsaqua De Panne en Plopsaqua Landen-Hannuit hadden al een aparte rookplek in de buitenlucht. Plopsa Station Antwerp is volledig overdekt, dus daar kan binnen nergens gerookt worden.

Speeltuinen
Tot nu toe was roken in Plopsaland alleen niet toegestaan in overdekte locaties, in wachtrijen, in speeltuinen en tijdens buitenoptredens. De Belgische overheid wil dat er vanaf 2025 niet meer gerookt mag worden in pretparken en dierentuinen, maar over dat plan bestaat nog veel onduidelijkheid.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be