Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park: nieuwe versie van Oostenrijkse bootjesattractie

20-03-2023, 17.54 uur

Europa-Park heeft de wintersluiting aangegrepen om een attractie te vernieuwen. Josefinas Kaiserliche Zauberreise, de boottocht in het Oostenrijkse themagebied, is de afgelopen maanden onverwachts voorzien van nieuwe decors. Bezoekers komen tijdens de vaartocht nieuwe bewoners en bouwwerken tegen. Daarnaast werden alle boten vervangen.

Josefinas Kaiserliche Zauberreise opende vorig jaar als de opvolger van de Dschungel-Floßfahrt. Destijds kondigde het Duitse pretpark aan dat in 2023 een tweede fase zou volgen, met nieuwe boten en een enorm stationsgebouw in Oostenrijkse sferen. In januari werd bekend dat die laatstgenoemde uitbreiding in de ijskast is gezet.

Nu blijkt dat er naast de nieuwe boten wel enkele decorelementen zijn vernieuwd en toegevoegd. Bogen en torens van kunstgras maakten plaats voor conifeerhagen en degelijkere bouwwerken met sierlijke bloemenperken. Boten varen onder andere onder twee nieuwe paleistorens door. Een verwijzing naar de walkthrough-attractie Zauberwelt der Diamanten is verwijderd.

Yomis
Josefinas Kaiserliche Zauberreise is vormgegeven als een paleistuin op het water. Naast figuren van adel duiken hier en daar kleine trollen op: Yomis. De trolletjes zijn nu ook onderdeel van de schermen in de tunnel op het einde van de attractie. Verder zijn aan de bijna negen minuten durende vaartocht enkele bosdieren toegevoegd. Bijzonder aan de nieuwe vlotten is dat de laatste twee rijen naar elkaar gericht zijn, met een tafeltje in het midden.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be