Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Make-over voor klassieke Belgische achtbaan: nieuw kleurenschema

27-03-2023, 18.17 uur

Een klassieke Belgische achtbaan ondergaat een gedaantewisseling. Bellewaerde Park in Ieper geeft de Boomerang uit 1984 een nieuw uiterlijk. De afgelopen jaren was de attractie geel met bordeauxrood. Op dit moment wordt de rollercoaster blauw met geel gemaakt.

De baan zelf krijgt een lichtblauwe kleur, de ondersteuningen worden geel. Ook de trein kreeg een nieuw uiterlijk. Die is voortaan niet meer rood met geel, maar volledig geel. De vernieuwde Boomerang gaat aankomend weekend weer open, bij de start van het nieuwe pretparkseizoen.

Bij de opening in de jaren tachtig was de Boomerang in Bellewaerde de allereerste boomerang coaster in de wereld. Het bekende achtbaantype, met drie inversies die voor- en achteruit worden afgelegd, verscheen later ook in bijvoorbeeld Walibi Holland, Walibi Belgium, Walygator Sud-Ouest en Pleasurewood Hills.

Wit met groen
In eerste instantie was de 35,5 meter hoge attractie wit met groen. In 1997 is de baan geel gemaakt. De steunpilaren werden toen marineblauw. Het vorige kleurenschema dateert van 2011, toen de pilaren bij een opknapbeurt bordeauxrood zijn geschilderd.Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be