Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hof van Saksen

Futuristische waterglijbaan geopend in Drenthe: bowl met 1600 fonkelende sterren

07-10-2023, 14.00 uur

In het Drentse vakantiepark Hof van Saksen is vanaf dit weekend een spectaculaire nieuwe waterglijbaan te vinden. Het overdekte waterparadijs werd uitgebreid met een vijfde glijbaan: Subito. Zittend in een tweepersoonsband maken badgasten een steile afdaling richting een enorme kom met speciale effecten. Volgens Hof van Saksen gaat het om de grootste bowl-glijbaan van Nederland.

"De combinatie van licht, snelheid en de adrenaline die door je lichaam giert, maakt een afdaling in de Subito een sensationele ervaring", meldt het park. Het parcours is ruim 120 meter lang. Onderweg passeren glijders verschillende "futuristische ruimtes, elk met eigen excentrieke effecten", met een topsnelheid van zo'n 50 kilometer per uur.

De kom, verlicht door een sterrenhemel met 1600 fonkelende sterren, vormt het hoogtepunt van de waterattractie. "Via meerdere rotaties word je vervolgens een mysterieus zwart gat ingezogen, op weg naar de landingsplaats." Glijbaan Subito wordt "de ultieme adrenalinekick" en "het slotstuk van het unieke waterpark" genoemd.

Failliet
Hof van Saksen telde al vier bijzondere waterglijbanen: in 2017 openden Bombo, Intenso en Presto, gevolgd door Saltato in 2019. "Het was altijd al de bedoeling om in totaal vijf glijbanen te bouwen", vertelt eigenaar Gerro Vonk aan Looopings. Voor de eerste vier exemplaren werd samengewerkt met fabrikant Van Egdom, die onlangs failliet ging."We hebben de oorspronkelijke plannen uitgedokterd samen met Pédro Klomp en Simon van Dijk, toenmalige directieleden van Van Egdom." Toen zij enkele jaren geleden het nieuwe bedrijf iPlay Water Attractions startten, besloot Hof van Saksen die partij in te schakelen voor glijbaan nummer vijf. Dat was dus nog vóór het faillissement van Van Egdom.

Topstukken
Hof van Saksen opende in 2007. Vijf jaar later ging het park failliet. Daarna volgde een overname door vastgoedbedrijf Driestar, de firma van Vonk. Voor de exploitatie is Landal GreenParks ingeschakeld. "Ons doel was om Hof van Saksen écht uniek te maken, want er misten activiteiten", zegt de eigenaar. "Met vijf topstukken aan glijbaanmagie is dat gelukt."Vonk bezocht zo'n 75 waterparken over de hele wereld om tot een goede mix te komen. Hij wilde dat de banen in Hof van Saksen zouden voldoen aan drie eisen: elke baan moet een uniek element bevatten, de wachttijd mag nooit langer worden dan een kwartier en er moet gewerkt worden met twee- of vierpersoonsbanden, zodat gezinnen de glijbanen samen beleven.

Waterspeelplaats
Is het waterpark nu helemaal af? "Ja en nee", laat Vonk weten. Op glijbaangebied heeft hij voorlopig geen wensen meer. Achter de schermen liggen wel plannen klaar voor andere grote uitbreidingen, gericht op jongere kinderen. Zo wordt gedacht aan een waterspeelplaats en een overdekt speelgebied.Meer Hof van Saksen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be