Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park presenteert nieuw themagebied in 2023: Liechtenstein

17-03-2023, 10.41 uurBeeld: @MichaelMack

Eén van de kleinste landen in Europa krijgt een plek in het Duitse attractiepark Europa-Park. Bezoekers treffen van aankomend seizoen, dat op zaterdag 25 maart begint, het themagebied Liechtenstein aan. Daarvoor wordt een bestaand gedeelte van het park getransformeerd, melden ingewijden aan Looopings.

Het gaat om het gebied tussen het Globe Theatre in parkdeel Engeland en de Schweizer Bobbahn in parkdeel Zwitserland. Liechtenstein vormt op die manier officieel het negentiende themagebied van Europa-Park. Kroatië wordt volgend jaar nummer twintig.

Er komt ook een attractie te staan: de oude ballonnenmolen Flug des Ikarus uit 1996 is hier opnieuw opgebouwd. Tot begin 2022 stond de carrousel in het Griekse gedeelte van Europa-Park. Daar moest de attractie wijken vanwege de komst van Kroatië en een nieuwe achtbaan. De nieuwe naam luidt Liechtensteiner Ballonfahrt.

Vorstendom
Een bestaand pleintje wordt omgedoopt tot Liechtensteiner Platz. Het wapenschild van het dwergstaatje zal er te vinden zijn. Verder komt er een kleinschalig wandelgedeelte gebaseerd op de bekende Liechtenstein-Weg, een looproute van 75 kilometer door alle elf gemeentes van het vorstendom. Onderweg ontdekken bezoekers informatieborden over bijvoorbeeld toerisme, economie, kunst en cultuur in Liechtenstein.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be