Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Onride-beelden van nieuwe achtbaan Parc Astérix in making-of-serie

18-03-2023, 14.00 uur

Parc Astérix deelt voor het eerst onride-beelden van de sensationele nieuwe achtbaan Toutatis. De 51 meter hoge multi-launch coaster gaat op zaterdag 8 april open. In de eerste aflevering van een making-of-serie op YouTube toont het Franse pretpark hoe de uitbreiding is ontworpen en gebouwd.

Kijkers krijgen te zien hoe de laatste hand wordt gelegd aan het themagebied Le Festival Toutatis, waar de lanceerachtbaan onderdeel van is. Ook komen fragmenten voorbij van testritten. Toutatis, gebouwd door de Liechtensteinse fabrikant Intamin, haalt een topsnelheid van 110 kilometer per uur. Het is de hoogste en snelste achtbaan van het land.

Tijdens de rit zijn passagiers 23 keer gewichtsloos. Ze gaan drie keer over de kop. Bijzonder is dat halverwege de baan een wissel te vinden is. Vervolgens wordt een trein vooruit, achteruit en weer vooruit gelanceerd, waarna de rest van het parcours wordt afgemaakt.



Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be