Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Engels pretpark Alton Towers haalt tijdelijke attractie binnen: Twistatron

17-03-2023, 13.53 uur

Bezoekers van Alton Towers kunnen zich dit jaar verheugen op de nieuwe attractie Twistatron. Het bekende Engelse pretpark huurde wederom een kermisattractie in, die tijdelijk een plekje krijgt tussen de andere attracties. Dat concept werd in 2021 geïntroduceerd onder de noemer The Retro Squad.

Omdat Alton Towers behoefte heeft aan extra capaciteit, haalde men destijds drie verschillende kermisattracties binnen. Ze kregen de namen Mixtape, Roller Disco en Funk'n'Fly. Vorig jaar is Mixtape, een molen met op en neer springende gondels, vervangen door de thrillride Spinjam.

Onlangs werd afscheid genomen van de waltzer-carrousel Roller Disco. Twistatron, een attractie van het type star fighter, is de vervanger. Het gaat om een draaiend en kantelend platform met naar buiten gekeerde zitplaatsen. Twistatron verschijnt op de oude plek van de klassieke attractie Enterprise.

Transformers
Volgens het verhaal achter The Retro Squad bestelde Alton Towers in de jaren tachtig enkele nieuwe attracties: Transformers-achtige machines, afkomstig van een andere planeet. Ze hebben het park echter nu pas bereikt. Voor de komst van Twistatron werd een nieuwe video geproduceerd in jarentachtigstijl.

Alton Towers mist dit jaar een grote publiekstrekker: de iconische achtbaan Nemesis blijft dicht voor een ingrijpende renovatie, waarbij een aanzienlijk deel van de constructie wordt vervangen. Komend weekend gaat de vernieuwde darkride The Curse at Alton Manor open.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be