Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Veldhoven

Zeearend ontsnapt in Brabants dierenpark: 'Ik keek heel raar op'

17-03-2023, 11.18 uurBeeld: Geert Sanders

In het Brabantse dierenpark Zoo Veldhoven is donderdag een Stellers zeearend ontsnapt. De roofvogel wist een gat in het gaas van haar vogelkooi te maken, vertelt eigenaar Richard Loomans aan Omroep Brabant. Zo kon het dier te ontkomen. De arend bevindt zich nog wel in de dierentuin.

"Ik keek heel raar op toen ze voorbij vloog", aldus Loomans. "Op één of andere manier heeft ze een gat gemaakt in de volière." De eigenaar snapt niet hoe dat kan. "Dat nylon gaas kan normaal gesproken helemaal niet stuk."

Het dier woont al zes jaar in Zoo Veldhoven. Loomans denkt niet dat de zeearend in het wild kan overleven. "Daarom zijn we erop gebrand de arend terug te vinden." De lokale dierenambulance werd gewaarschuwd, maar uiteindelijk werd de vogel aangetroffen in het park zelf.

Lokken
Men gaat proberen om de arend te lokken met vis. Dat is voorlopig vrij lastig, omdat het dier net vóór de ontsnapping gevoerd was. Het de bedoeling om haar uiteindelijk met behulp van een net te vangen.

Meer Zoo Veldhoven
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be