Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Onderhoud aan attracties Efteling steeds vaker 's nachts

24-01-2014, 17.51 uur

Steeds vaker is het niet overdag maar midden in de nacht een drukte van jewelste in de Efteling. In plaats van bezoekers lastig te vallen met bouwhekken en hoogwerkers, wordt onderhoud tegenwoordig 's nachts uitgevoerd.

Zo waren technici vorig jaar al nachten achtereen bezig met het doorsmeren van Villa Volta, terwijl de attractie overdag gewoon open was. Dit voorjaar krijgt onder meer Vogel Rok een grote beurt, zonder dat bezoekers er iets van zullen merken.

"Na sluitingstijd bouwen we steigers op en 's ochtends vroeg is alles weer weg", bevestigt een woordvoerder aan Looopings. Alleen projecten die zó omslachtig zijn dat bouwmaterieel niet binnen een paar uur opgeruimd kan worden, vinden overdag plaats. De nieuwe methode is stukken duurder en arbeidsintensiever, maar dat heeft de Efteling er naar eigen zeggen graag voor over.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be